Svane Kjøkkenet i Trondheim har flere suksessfulle eventer bak seg, med åpning og jubileum i butikken, og auksjoner og timessalg. Da toårsjubileet stod på trappene var det derimot ingen garanti for ultimat partystemning. For hvordan dundrer man i gang auksjoner og timessalg i beste koronatid? Løsningen ble sendetid – og en digital livestreaming fra butikken.

– Vi føler jo oss litt innovative, smiler medeier Hilde Bøe. – vi har ikke hørt om noen som har gjort noe sånt tidligere i vår bransje.

Da ideen om en digital sending dukket opp var det kort vei fra tanke til handling. Gjengen på Svane Kjøkkenet var fulle av ideer til hvordan det årlige jubileet skulle gjennomføres, og hentet inn Videomakeriet for å stå for det tekniske. Samarbeidet fungerte veldig bra.

– For vår del var det alfa og omega å føle oss trygge på dem. Vi har ikke noe erfaring, men vi har mange tanker om hvordan det skal være, forklarer Hilde.

– De lytter til oss, skjønner hva vi ønsker og kommer med forbedringer, oppsummerer daglig leder og medeier Nina Zahl-Johansen.

Svane Kjøkkenet ga oss en utfordring som vi ikke hadde prøvd før. Hvordan gjør man en fysisk butikk om til en digital opplevelse for de der hjemme? Vi liker at kunden har egne meninger på hvordan de vil ha det, for de kjenner bedriften sin best. Ofte kan deres behov og vår kreativitet være en fin miks (Nicholas)

Så hva er det viktigste når man skal ha digitalt jubileum?

– Planlegging!
– God planlegging! Sett av tid.

Ingen tvil der, altså. Et møte med Videomakeriet i forkant var nødvendig for å få detaljene på plass, men gjengen i Svane Kjøkkenet brukte også tid på å legge ut teasere i forkant av sendingen for å skape blest rundt det kommende arrangementet. Kjøreplanen ble lagt, og alt var klappet og klart til den store dagen.

Så gikk det opp for dem hva som skulle skje.

Et nytt konsept

– Det føltes som en kjempegod idé noen måneder i forveien, men dagen før var vi ikke så sikre på om det var så lurt! Ler Nina.

På toårsdagen gikk Svane Kjøkkenet live, med to medarbeidere parate bak skjermene for å ta imot bud og bestillinger. Et helt nytt konsept skulle sparkes i gang live fra Bassengbakken – og Hilde og Nina skulle få sin debut som programledere.

Det tok likevel ikke lenge før duoen var riktig så husvarme foran skjermen.

– Vi så på hverandre, snakket litt oss imellom og hadde en fin dialog, forklarer Nina. – det gikk kjempefint.

Underveis i sendingen var det duket for en omvisning i butikken, intervjuer med ulike leverandører og dagens høydepunkt: auksjoner via Teams, anført av auksjonarius Petter Aagard.

Tallenes tale

Ifølge Hilde og Nina gikk sendingen som forventet (og det er ikke alltid en selvfølge under livesending!). Tilbakemeldingene fra kunder som tok del i feiringen var også til å juble av.

– Folk syns det var kjempespennende å ha samme muligheter, men sitte trygt hjemme i huset sitt, forteller Nina.

Etter en prosess som «(…) egentlig hadde alt med korona å gjøre» lyktes Svane Kjøkkenet i Trondheim stort med å videreføre sitt årlige jubileum i helt ny innpakning. I en periode hvor mange planer har gått fløyten ble kreativitet og planlegging en sikker vinner.

Det er lite som tyder på at de sier seg ferdig med digitale sendinger.

– Neste år blir kjempebra! Da vil vi gjøre det enda større, og planlegge enda mer, avslutter Nina.

Lyst til å høre mer om hvordan du kan gjennomføre en livesending? Ta kontakt med Videomakeriet, så tar vi en prat!